Over René

 

cropped-fotos-van-rianne-rene-rian-tekst-weg.jpg

 

Mijn naam is René Booms en behalve partner van mijn intense inspirator José en vader voor 3 kinderen, ben ik in mijn werkzame leven ook ervaringsdeskundige met betrekking tot kwetsbaarheid.

 

Kwetsbaarheid voelt voor mij net zo van belang als ademen. Brené Brown inspireert mij daarin mateloos. Je zou kunnen zeggen dat Brené Brown met kracht van kwetsbaarheid vrouwen vertegenwoordigt en ik als man kracht door kwetsbaarheid vertegenwoordig.

 

Oftewel van staat voor ondergaan/zijn en door voor doen/actie. Het meest ontroerende van beiden wegen is dat ze uiteindelijk natuurlijk bij precies hetzelfde uitkomen, en dat is OVERGAVE IN VERTROUWEN!

 

Verder ben ik beeldhouwer, organisator van huiskamerlezingen en schrijver.

 

Perfectie blijkt bij mij gelijk aan angst. Ik heb mijn hoofd regelmatig hard gestoten, door alles perfect te willen doen. Controle staat dan centraal. Veelal uit mijn niet onderkende onzekerheid, uit dit zich in door mij niet zo bedoelde arrogante houding.

 

Zo van, ik ben perfect en ik weet alles, maar ondertussen voel ik me zo onzeker, en ga voor de zoveelste keer onderuit. En weer word ik in het verkeerde hokje geplaatst. Hoog gevoeligheid, depressie en burn-outs én uiteindelijk de verlossende diagnose met de naam bipolaire stoornis.

 

Ik ben dan 45 jaar en blijk af en toe last te hebben van mijn bipolaire stoornis, die gepaard kan gaan met hevige stemmingswisselingen. Van super opgetogen tot uitgeput en depressief. Inmiddels, we spreken over 2019 wordt zo’n 20% van mijn leven bepaald door mijn bipolaire stoornis, 80% door mijn karakter. Ik ervaar mezelf als een ware geluksvogel.

 

Het af en toe last hebben van mijn bipolaire stoornis houdt voor mij in dat mijn lichaam geen of te weinig zout aanmaakt. Het element zout in de vorm van lithium-carbonaat. Het lijkt dus sterk op suikerziekte, insuline speelt daar een hoofdrol.

 

Je zou kunnen zeggen dat ik een zoutziekte heb, lithium speelt voor mij een hoofdrol, een levensbasis. Zonder insuline voor een suikerpatiënt, zonder zout voor een mens die ook af en toe last heeft van een bipolaire stoornis, geen uitgebalanceerd leven. Ik vul mijn tekort aan met lithium en functioneer en leef weer in balans. Wel blijf ik kwetsbaar voor overprikkeling. Daar heb ik de dagelijkse Powernaps voor ingepland, minstens 2 op een dag!

 

Mijn naam is René Booms, ik ben in 1965 geboren op de grens van Heemstede en Aerdenhout. Vanaf mijn 17e  begint mijn leven als buddy. Onder buddy versta ik een professioneel getrainde vrijwilliger.

 

Ik begin in 1983 bij de toenmalige Jeugdtelefoon Haarlem als buddy en bied dan een luisterend oor aan jongeren. Zes jaar later ga ik als telefoon-buddy aan de slag bij de SOS-telefonische Hulpdienst, speciaal bedoeld voor volwassenen.

 

Luisterlijn

 

De volgende 25 jaar word ik een betaalde buddy in de vorm van sociaal-therapeut en woonleider-coach. Ik begeleid collega’s en mensen met een verstandelijke beperking naar een volgend level in hun leven. Het mogen luisteren naar alle unieke kwetsbare verhalen ontroerd mij keer op keer.

 

BREIDABLICK

 

Mijn persoonlijke ontwikkeling neemt een vlucht, net als het steeds meer uitdragen van mijn levensverhaal aan dierbaren. Ik leer om ook tussendoor mijn kwetsbaarheid te delen, al valt dat niet altijd mee.

 

Achteraf blijk ik vooral een heel open karakter te hebben. Ik deel graag, maar dat is iets anders dan kwetsbaar opstellen. Dan zit ik bijvoorbeeld midden in een verdrietige periode en deel ik tussendoor, zonder het eindresultaat al te hebben ervaren, mijn emoties met dierbaren.

 

Wat steeds maar weer opdoemt, is een gevoel van vast te zitten in eigengemaakte mentale gevangenis. Gevangen in mijn eigen perfectie en de angsten die daarmee gepaard gaan.

 

Dankzij de ont moeting met de liefde van mijn leven José, samen met 3 pracht kinderen en door bewuster adem te gaan halen, van buik naar hart, raak ik uiteindelijk bevrijd van mijn belemmerende overtuigingen en durf ik mijn perfectie steeds meer los te laten.

 

Minder controle, meer ontspanning! Een wereld gaat voor mij open. En ik besluit een boek te gaan schrijven, het wordt een autobiografie en krijgt uiteindelijk de titel Bipolair, een geheim over leven. Het leven als een roller-coaster, beschreven op papier. Van overleven, naar leven.

 

 

Lezingen en presentaties volgen, van naar verhalen luisteren, naar verhalen voordragen. Eerst met gemiddeld 50 deelnemers, tot nu de Huiskamerlezingen van 6 tot 8 toehoorders.

 

Met deze huiskamerlezingen is de sociale onderneming Kracht door Kwetsbaarheid een feit. Een sociale onderneming betekent voor mij dat KdK zich niet alleen maar op winst richt, maar vooral op mens, milieu en maatschappij. Daar haal ik mijn voldoening ook uit. Alle disciplines zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zodra bijvoorbeeld de mens uitvalt, dan zal de rest uiteindelijk omkukelen!

 

Ik ben zichtbaar en draag mijn unieke kwetsbare verhaal in een huiskamer voor.

 

Kracht door Kwetsbaarheid en de huiskamerlezingen zijn een krachtige, inspirerende manier van communiceren. Door gezamenlijke openheid en vertrouwen vindt er een sociale verbinding plaats.

 

En zo groeit mijn optimale levens-strategie uit tot een kracht-door-kwetsbaarheid. Juist op die momenten dus dat het me aan moed ontbreekt, en ik mijn onmacht tussendoor deel met mijn dierbaren.

 

Door je deze manier van leven eigen te maken bespaar je jezelf minstens 40 jaar aan slopend zelfonderzoek en ontreddering door mogelijke ONWETENDHEID!

 

Ontwikkel nu ook jouw intuïtie, vertrouwen en authenticiteit met ‘SPREKERSTAAL!’

spreker van staal zo sterk en/of sprekers en hun taal. Zo leuk, goochelen met woorden.

 

 ‘Sprekerstaal’ kan worden ingezet om daadwerkelijk voor jezelf in actie te komen, jezelf zichtbaar te maken;

 

🔴 Leer van ervarings-deskundige huiskamer-sprekers door te kijken en te luisteren, hoe zij hun verhaal in de praktijk brengen

🔴 Vervolgens probeer je jouw opgedane ervaringen zelf uit in de praktijk.Groei door vallen en opstaan en geniet van je eindresultaat

🔴 Jouw unieke verhaal is nu klaar om gedeeld te worden in een huiskamer als podium

 

Ben je er ook klaar voor om levens veranderende momenten toe te laten, waardoor jij zichtbaar wordt met het voordragen van jouw unieke kwetsbare verhaal in een huiskamer, waar 6 tot 8 toehoorders zullen luisteren en kijken?

 

ons motto luidt;

Doe mee! Hoe dan? Doe dan!

 

NEEM GERUST EENS VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP, WIJ KUNNEN JE ONGEKENDE TOOLS AANBIEDEN OM OOK JOUW UNIEKE KWETSBARE VERHAAL VOOR TE KUNNEN DRAGEN IN EEN HUISKAMER. VUL HET CONTACTFORMULIER IN EN WE SPREKEN ELKAAR SPOEDIG!